Wednesday, January 26, 2011

ISMAIL KADARE LITERARY EVENT IN BOSTON

On the occasion of his 75th birthday, an Ismail Kadare Literary Event will be held on Saturday, January 29th, 2011 at 6:00 PM at Anthony’s Pier 4 Restaurant on Boston’s historic waterfront. A previous event about the world class Albanian writer and Nobel Prize nominee had been organized at Anthony’s Pier 4 Restaurant exactly 10 years ago.

The literary evening will feature personal memoirs about Kadare and short readings of his works in Albanian, English and French.

The Kadare event is open to the public and co-sponsored by the Pan-Albanian Federation VATRA (The Hearth),Frosina Information Network,Chamëria Human Rights, and Anthony’s Pier 4 Restaurant.

Light refreshments will be served.

To RSVP, please contact E. Joseph at 617-482-2002 or edlirajoseph@gmail.com

***

MBRËMJE LETRARE PËR SHKRIMTARIN ISMAIL KADARE NË BOSTON

Me rastin e përvjetorit të lindjes së shkrimtarit Ismail Kadare një veprimtari letrare do të organizohet ditën e Shtunë, me 29 janar 2011 ora 18:00 tek Restoranti Anthony’s Pier 4 në bregdetin historik të qytetit të Bostonit. Një veprimtari e ngjashme për shkrimtarin e madh me famë botërore u organizua pikërisht 10 vjet më parë në të njëjtin vend.

Në mbrëmjen letrare miq të Kadaresë do të sjellin kujtime të ndryshme për të, ndërsa nga pjesëmarrësit do të paraqiten lexime të shkurtra nga proza dhe poezia e shkrimtarit në shqip, anglisht dhe frengjisht.

Mbrëmja është e hapur për publikun dhe organizohet me mbështetjen e Federatës Pan-Shqiptare VATRA, Rrjetit Informues Frosina, Të Drejtat e Njeriut Çamëria si dhe të Restorantit Anthony’s Pier 4.

Në aktivitet do të ofrohen edhe pije të lehta.

Ju lutem konfirmoni pjesëmarrjen tuaj tek numri i telefonit 617-482-2002 ose tek adresa edlirajoseph@gmail.com


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home